Z velikim veseljem vstopamo v oddajo, saj vam lahko po dolgem času ponovno predstavimo novo glasbo. Preteklo leto nam je bilo v marsikaterih pogledih nenaklonjeno – tudi tako, da nas je oropalo številnih glasbenih izdaj, koncertov in ne nazadnje druženja, ki tako prijetno spontano ponudi priložnost za petje, muziciranje.
Naša glasbena obzorja bodo krenila v smer proti severu. V svoji sredi pozdravljamo tri študente graške glasbene akademije, ki jih je združila ljubezen do ljudske glasbe, predvsem iz skandinavskih in baltskih dežel. Trio Lumi – kar v ugrofinskem jeziku pomeni sneg – sestavljajo Urban Megušar (SI), Oskar Longyka (SI) in Saimi Kortelainen (EE).
V oddaji slišimo velik del novega glasbenega albuma in skladbe, kot so My first polska without her, Swedish polskas, Anna's waltz, Polka from Pielisjärvi, Guten i vang ...

Izšel je nov glasbeni album Tere tere

Z velikim veseljem vstopamo v oddajo, saj vam lahko po dolgem času spet predstavimo novo glasbo. Preteklo leto nam je bilo v več pogledih nenaklonjeno – tudi v tem, da nas je oropalo številnih glasbenih izdaj, koncertov in nenazadnje druženja, ki tako prijetno spontano ponudi priložnost za petje, muziciranje.

Naša glasbena obzorja bodo krenila proti severu. Med nami pozdravljamo tri študente graške glasbene akademije, ki jih je združila ljubezen do ljudske glasbe, predvsem iz skandinavskih in baltskih dežel. Trio Lumi, kar v ugrofinskem jeziku pomeni sneg, sestavljajo Urban Megušar (SI), Oskar Longyka (SI) in Saimi Kortelainen (EE).

Trio Lumi se je začel, ko sva se z Oskarjem spoznala na graški akademiji za glasbo. Oba sva se namreč udeležila tečaja nemščine in se tam spoznala, kmalu pa ugotovila, da je obema všeč skandinavska ljudska glasba. Po tem sva se začela dobivati, preigravati, drug drugega učiti različne melodije, kmalu tudi pisati priredbe in dodatne melodije. Oskar je rekel, da ima cimra, Urbana, ki je odličen violončelist in bi ga tovrstna glasba verjetno zanimala ... 

Saimi Kortelainen, violinistka in članica tria Lumi

V oddaji slišimo velik del novoizdanega glasbenega albuma in skladbe, kot so My first polska without her, Swedish polskas, Anna's waltz, Polka from Pielisjärvi, Guten i vang ...

Album je na voljo v digitalni obliki na naslednjih spletnih platformah: Spotify – https://spoti.fi/3j1tbkd, Apple Music – https://apple.co/2NQ7tEv, Deezer – https://bit.ly/3pwnptx, Amazon Music – https://amzn.to/39wOMhs, YouTube Music – https://bit.ly/36pXWKD. Kmalu bo na voljo tudi v fizični obliki. 

Nika Rožanc