V tokratni oddaji Hudo! bomo v studiu gostili tri fante, Martina, Gala in Erazma, ki sestavljajo osnovnošolski bend AR'n'BI. Kakšno glasbo ustvarjajo, kaj jim pomenijo zmage na različnih tekmovanjih, kako poteka snemanje prvih pesmi v studiu in kako so se lotili snemanja videospota – vse to izveste v soboto po 9.00, ko bodo fantje tudi živo zapeli in zaigrali. Prek našega Instagrama program_za_mlade jih boste lahko tudi videli, za vas pa pripravljajo še nagradne izzive.

Bodite z nami!

Kaj ustvarjajo fantje v glasbeni skupini, kako poteka snemanje pesmi in kako se lotijo snemanja videospota

V tokratni oddaji Hudo! smo v studiu gostili tri fante – Martina, Gala in Erazma, ki sestavljajo osnovnošolski band AR'n'BI.

Vsi trije obožujejo glasbo, jo radi delijo z drugimi in zelo radi nastopajo. Igrajo priredbe znanih slovenskih in tujih izvajalcev, ustvarjajo pa tudi svoje avtorske pesmi. Igrajo Pop/Rock glasbo, pomešano z ritmi R&Bja, jazza in funka.

"Martin: Glasba me spremlja že od malega. Veselje do glasbe sta name prenesla predvsem ati in dedi, saj se je v naši hiši vedno veliko igralo in pelo. V glasbeni šoli sem se najprej učil igranja na klavir, vendar sem kmalu ugotovil, da je kitara tisti inštrument, ob igranju katere se zares sprostim in uživam. Peti in nastopati sem začel že zelo zgodaj. Poleg šolskih predstav sem nastopal tudi v domačem gostinskem lokalu, kjer sem z atijem in dedijem zabaval zaključene skupine gostov."

Bend obstaja dobri dve leti, prav pod imenom AR'n'BI pa dobro leto.

"Bendu smo želeli dati hitro zapomnljivo ime. Ker se Gal in Martin piševa Arbi (sva bratranca), smo v priimek vrinili črko n, ter tako dobili fonetično v angleščini - R&B-glasbeno zvrst, ki nam je tudi zelo všeč."

Za njimi je že nekaj uspešnih nastopov. Nastopali so na festivalu osnovnih in srednjih šol  v Festivalni dvorani,  na Gospodarskem  razstavišču, na šolskih prireditvah, na občinskem prazniku  Zagorska noč, rojstnodnevnih zabavah ...

Kakšno glasbo ustvarjajo, kaj jim pomenijo zmage na različnih tekmovanjih, kako poteka snemanje prvih pesmi v studiu in kako so se lotili snemanja videospota – vse to izveste v posnetku oddaje, v katerem so fantje tudi v živo zapeli in zaigrali. Prek našega Instagrama program_za_mlade pa lahko vidite tudi video posnetke nastopov.

Tadeja Bizilj