Otroci, rojeni leta 2015, bodo septembra – če bo vse po načrtu – prvič sedli v šolske klopi. Vpis v osnovno šolo poteka v tem mesecu. Verjetno pa v luči razmer, v katerih živimo, nekateri starši razmišljajo, da bi začetek šolanja odložili. Pod kakšnimi pogoji je to mogoče in kako sicer letos poteka vpis v ponedeljkovem Svetovalnem servisu. Z nami bo Anton Baloh, generalni direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Na vprašanja odgovarja Anton Baloh, generalni direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport

Otroci, rojeni leta 2015, bodo septembra – če bo vse po načrtu – prvič sedli v šolske klopi. Vpis v osnovno šolo poteka v tem mesecu. Verjetno pa v luči razmer, v katerih živimo, nekateri starši razmišljajo, da bi začetek šolanja odložili. Pod kakšnimi pogoji je to mogoče in kako sicer letos poteka vpis, povemo v ponedeljkovem Svetovalnem servisu. Z nami bo Anton Baloh, generalni direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Andreja Gradišar