Z nami bo družina Pavec, ki je v okviru tekmovanja iz Lego robotike First Lego league ustvarila projekt Zmigaj sošolce. Z njim želijo osnovnošolce in srednješolce spodbuditi h gibanju, in sicer tako, da bi sami prevzeli pobudo za vsakodnevno športno dejavnost in jo tudi beležili. Poleg tega projekt spodbuja ekipni duh v razredih in šolah, za katerega pa veste, da ga v tem času primanjkuje. Kako v projekt vključite sebe oziroma svojo šolo, boste izvedeli v soboto malo po deveti.

Družinski projekt, ki mlade spodbuja h gibanju

Z nami je bila družina Pavec, ki je v okviru tekmovanja iz Lego robotike First Lego league ustvarila projekt Zmigaj sošolce. Z njim želijo osnovnošolce in srednješolce spodbuditi h gibanju, in sicer tako, da bi sami prevzeli pobudo za vsakodnevno športno dejavnost in jo tudi beležili. Poleg tega projekt spodbuja ekipni duh v razredih in šolah, za katerega pa veste, da ga v tem času primanjkuje. Kako v projekt vključite sebe oziroma svojo šolo, ste izvedeli v soboto malo po deveti.

V oddaji ste lahko poleg družine Pavec slišali tudi pogovor z učeteljem športa na Osnovni šoli Mengeš Tomažem Sokličem, ki je za projetk posnel zanimivo video pripoved o svojih športnih aktivnostih in odnosu do športa.

Aleš Ogrin