Začetek včerajšnje seje DZ je zaznamoval besedni dvoboj med premierjem Janezom Janšo in poslancem Levice Miho Kordišem. Ta je Janši očital sodelovanje s kriminalnimi združbami, premier pa mu je odvrnil, da se bo "pozanimal pri pristojnih institucijah, kako pomagati takim, ki trosijo takšne nebuloze". Poslanci Levice so nato sejo protestno zapustili. Dr. Dejan Verčič, predstojnik Oddelka za komunikologijo in vodja Centra za marketing in odnose z javnostmi na Fakulteti za družbene vede, je drugi najbolj citirani raziskovalec na področju globalnih odnosov z javnostmi na svetu. Komentiral je komunikacijo v DZ.

"Bilo bi si želeti, da bi v naslednjem sklicu prišli do malce bolj uglajenega državnega zbora."

Začetek včerajšnje seje DZ je zaznamoval besedni dvoboj med premierjem Janezom Janšo in poslancem Levice Miho Kordišem. Ta je Janši očital sodelovanje s kriminalnimi združbami, premier pa mu je odvrnil, da se bo "pozanimal pri pristojnih institucijah, kako pomagati takim, ki trosijo takšne nebuloze". Poslanci Levice so nato sejo protestno zapustili. Dr. Dejan Verčič, predstojnik Oddelka za komunikologijo in vodja Centra za marketing in odnose z javnostmi na Fakulteti za družbene vede, je drugi najbolj citirani raziskovalec na področju globalnih odnosov z javnostmi na svetu.

Dr. Verčič je mnenja, da ta dialog ni vreden kakšne večje pozornosti:

"Po eni strani kaže, da stranka Levica nadaljuje svojo permanentno volilno kampanjo, na drugi strani pa se je PV ujel v past in je na isti ravni odgovarjal. Kar ni bilo potrebno in bi po mojem mnenju uspel doseči dosti boljši učinek, če bi ostal malce vzvišen in nad tem obešenjaškim humorjem."

Na vprašanje, ali takšen način komunikacije sodi v prostore državnega zbora, dr. Verčič odgovarja, da se boji, da smo slišali tudi že kaj hujšega:

"Se moramo pač navaditi, da se poslanci obmetavajo z različnimi obtožbami in se branijo potem tudi na različne načine ljudje, ki prihajajo v DZ z vlade. Bi pa bilo si želeti, da bi v naslednjem sklicu prišli do malce bolj uglajenega državnega zbora."

Darja Groznik