Roman Val ameriškega avtorja Todda Strasserja štejemo v crossover kategorijo, kar pomeni, da je primeren tako za mlade kot starejše bralce. Izšel je leta 1984, govori pa o resničnem dogodku iz konca šestdesetih let. Gre za zgodbo o psihologiji množice in nedolžnem eksperimentu profesorja zgodovine, da bi ponazoril logiko in način delovanja totalitarističnih družbenih sistemov. Sogovornica: vodja knjižnice v Ivančni Gorici, vodja bralnih klubov in vnašalka priporočil na portalu Dobreknjige.si, Ksenija Medved.

Roman o nedolžnem eksperimentu profesorja zgodovine, ki se sprevrže v "eno najsrhljivejših izkušenj"

Roman Val ameriškega avtorja Todda Strasserja štejemo v crossover kategorijo, kar pomeni, da je primeren tako za mlade kot starejše bralce. Izšel je leta 1984, govori pa o resničnem dogodku iz konca šestdesetih let. Gre za zgodbo o psihologiji množice in nedolžnem eksperimentu profesorja zgodovine, da bi ponazoril logiko in način delovanja totalitarističnih družbenih sistemov.

Vodja knjižnice v Ivančni Gorici, vodja bralnih klubov in vnašalka priporočil na portalu Dobreknjige.si, Ksenija Medved pravi, da je vedno znova fascinantno, kako se fašizem zgodi pod znamko skupnosti, kjer naj bi bili vsi enaki, enotni.

"Pisatelj je res dobro prikazal, kako takšen poskus deluje na posameznika, kako hitro se razširi strah in zakaj so ljudje tiho. Zaključek vas bo pustil odprtih ust."

Nataša Rašl