Na včerajšnji dan pred 25 leti je nastala spletna stran nacionalnega medija: rtvslo.si. Prvi strežnik je torej začel delati 24. decembra leta 1995, na njem je bila objavljena vstopna stran in nekaj podatkov o RTV-ju.

Spletna stran rtvslo.si praznuje 25 let obstoja

Na včerajšnji dan pred 25 leti je nastala spletna stran nacionalnega medija: rtvslo.si. Prvi strežnik je torej začel delati 24. decembra leta 1995, na njem je bilo poleg vstopne strani objavljenih nekaj podatkov o RTV-ju.

"Spletna stran pred 25 leti je bila zelo pionirska. Takrat še ni bilo veliko spletnih strani. Na začetku je bilo na njej samo nekaj obvestil, krajših vsebin, sčasoma se je potem dodalo RTV-spored, digitalizirale so se različne televizijske oddaje."

"Pozneje je nastala ekipa uredništva v Multimedijskem centru, ki pa je začela pripravljati vsebine za t. i. novičarski portal, v obliki in formatu, kot je tudi zdaj," pripoveduje Kaja Jakopič, urednica uredništva za nove medije na MMC RTV Slovenija. Danes so najbolj brane vsebine: črna kronika, izredni dogodki, športni uspehi slovenskih športnikov in politične afere.

"Ko pa smo preverjali najbolj brane članki v celotni zgodovini spletne strani, smo ugotovili, da so štirje najbolj brani članki iz letošnjega leta. Seveda, vezani na epidemjo. Najbolj brani članek je imel 180.000 obiskov, tako da te vsebine imajo res zelo visoke številke."

Darja Pograjc