Ameriški kongres je danes potrdil Joeja Bidna za novega predsednika Združenih držav in Kamalo Harris za novo podpredsednico. Uradno bosta prevzela dolžnosti ob inavguraciji 20. januarja. Senco na dogodke so ponoči vrgli nasilni protestniki, ki so vdrli v kongresno palačo in očitno želeli preprečiti štetje. Nasilje je vzbudilo nemir v javnosti in ogorčene odzive tudi zahodnih politikov, saj takih dogodkov v Združenih državah nismo vajeni. O tem, kje so razlogi, ali je ameriška demokracija še lahko zgled drugim in kaj lahko pričakujemo od novega predsednika voditelj Marjan Vešligaj in gostje:
- direktor Inštituta za strateške rešitve Tine Kračun,
- profesor s Fakultete za družbene vede Bogomil Ferfila,
- nekdanjim dopisnik iz ZDA Matej Šurc,
- zdajšnji dopisnik RTV Slovenija iz ZDA Andrej Stopar.

Amerika in Zahod zgrožena zaradi nasilnega vdora v palačo, kongres je kljub temu potrdil Bidna za novega predsednika Združenih držav Amerike

Ameriški kongres je danes potrdil Joeja Bidna za novega predsednika Združenih držav in Kamalo Harris za novo podpredsednico. Uradno bosta prevzela dolžnosti ob inavguraciji 20. januarja. Senco na dogodke so ponoči vrgli nasilni protestniki, ki so vdrli v kongresno palačo in očitno želeli preprečiti štetje. Nasilje je vzbudilo nemir v javnosti in ogorčene odzive tudi zahodnih politikov, saj takih dogodkov v Združenih državah nismo vajeni. O tem, kje so razlogi, ali je ameriška demokracija še lahko zgled drugim in kaj lahko pričakujemo od novega predsednika, voditelj Marjan Vešligaj in gostje:
– direktor Inštituta za strateške rešitve Tine Kračun,
– profesor s Fakultete za družbene vede Bogomil Ferfila,
– nekdanji dopisnik iz ZDA Matej Šurc,
– zdajšnji dopisnik RTV Slovenija iz ZDA Andrej Stopar.

Marjan Vešligaj