Kdaj smo v svoji komunikaciji žaljivi in kdaj celo sovražni? Kje je ta meja, ki jo opredeljuje 297.člen Kazenskega zakonika, kakšna je statistika in kakšna kazenska praksa? Lani je Spletno oko, prijavna točka, beležila 773 prijav, vloženih je bilo 21 kazenskih ovadb. Letos bodo številke, kot kaže, višje. Kaj spodbuja sovražno komuniciranje in kaj ga zaustavlja voditeljica Darja groznik in gostje v studiu.

Raven javnega komuniciranja se je drastično znižala zaradi pojava družbenih medijev in slabšanja politične kulture

Kdaj smo v svoji komunikaciji žaljivi in kdaj celo sovražni? Kje je ta meja, ki jo opredeljuje 297. člen Kazenskega zakonika, kakšna je statistika in kakšna kazenska praksa? Lani je Spletno oko, prijavna točka, dobila 773 prijav, vloženih je bilo 21 kazenskih ovadb. Letos bodo številke, kot kaže, višje.

O tem, kaj spodbuja sovražno komuniciranje in kaj ga ustavlja, voditeljica Darja Groznik in gosta v studiu, odvetnica Nataša Pirc Musar in profesor Dejan Verčič, raziskovalec odnosov z javnostjo ter vodja Centra za marketing in odnose z javnostmi na Fakulteti za družbene vede ter v ločenih pogovorih vodja področja prijavne točke Spletno oko Urša Valentič in urednica uredništva za nove medije pri Multimedijskem centru RTV Slovenija Kaja Jakopič.

Darja Groznik