Redakcija

Silvestrski program na Prvem

V novo leto s koncerti na Prvem

IMG_20201229_075720
foto: Jure K. Čokl

Radijski novoletni program na zadnji dan tega ne preveč posrečenega leta bomo začeli ob 20:00, ko se boste z voditeljem Juretom K. Čoklom najprej sprehodili skozi nekatere preglede letošnjega dogajanja ob izbrani glasbi Andreja Prezlja. Ob 21:00 bomo radijski eter prepustili našim poslušalkam in poslušalcem, da strnejo vtise o letu 2020 in nam povedo, kaj pričakujejo od leta, ki je pred nami. Napovedali bomo tudi dogajanje v zadnjih dveh urah, ki bo nadvse zanimivo in pestro.

Nadaljevanje silvestrskega večera na Prvem bo ponudilo živ stik z glasbo. Od 22.00 dalje bodo v novo leto vodili glasbeniki z različnimi zasedbami. Program bo v znamenju žlahtne nostalgije v zvrsteh slovenske popevke, zborovske glasbe in narodno zabavne glasbe. Ob 22.00 bo nastopila Š'ta godba. Večer bodo nadaljevali člani ansambla Vihar. Staro leto bodo z zborovsko glasbo sklenili člani Slovenskega okteta. List novega leta pa bo s Silvestrskim poljubom in drugo klasiko slovenske popevke odprla Alenka Godec z orkestrom Big Band in dirigentom Patrikom Greblom.

 

Koncerti bodo potekali iz Studia 13 in iz Studia 26. Silvestrski večer bomo s poslušalkami, poslušalci, spremljevalkami in spremljevalci spletnih strani preživeli mnogi glasbeni uredniki Prvega programa in celotna radijska glasbeno-produkcijska ekipa. Program boste lahko spremljali  v neposrednem radijskem prenosu na valovih Prvega ter v spletnem video prenosu na radioprvi.si ter FB profilu Prvega in Big Banda RTV Slovenija.

Silvestrski program bosta vodila Lucija Grm in Ambrož Kvartič.