V Bohinju poteka prenova hotela Bohinj, enega od hotelov, ki jih je marca lani kupil Damian Merlak, javnosti bolj znan kot eden najbogatejših Slovencev, ki je obogatel z borzo kriptovalut Bitstamp. Za to se je odločil, kot je dejal ob nakupu, ker je do Bohinja vselej čutil posebno ljubezen. In ta je danes, slabi dve leti kasneje, obojestranska. Prenova hotelov je stekla, na občini in v turističnem gospodarstvu pa so navdušeni tudi nad načinom, kako teče sodelovanje. Že nekaj mesecev po nakupu je prenovo ugledala Aparthotel Triglav v Stari Fužini , do pomladi pa bo temeljito prenovljen tudi že hotel Bohinj v Ribčevem Lazu.

Nov lastnik, nov zagon za bohinjski turizem

V Bohinju poteka prenova hotela Bohinj, enega od hotelov, ki jih je marca lani kupil Damian Merlak, javnosti bolj znan kot eden najbogatejših Slovencev, ki je obogatel z borzo kriptovalut Bitstamp. Za to se je odločil, kot je dejal ob nakupu, ker je do   Bohinja vselej čutil posebno ljubezen. In ta je danes, slabi dve leti pozneje, obojestranska. Prenova hotelov je stekla, na občini in v turističnem gospodarstvu pa so navdušeni tudi nad načinom, kako teče sodelovanje. Že nekaj mesecev po nakupu je bil prenovljen Aparthotel Triglav v Stari Fužini, do pomladi pa bo temeljito prenovljen tudi že hotel Bohinj v Ribčevem Lazu. Bohinj bo tako znova dobil nove hotelske nastanitve, ki so jih zadnja leta pogrešali.

Nov veter, ki je zavel v hotelski sferi, je izjemnega pomena za vse.  Z novim pomembnim akterjem v turizmu bomo vsi samo pridobili, še zlasti na področju promocije na ključnih trgih, pravi predsednik Turističnega društva Boštjan Mencinger.

Prenovljen hotel Bohinj naj bi svoja vrata odprl spomladi, nato pa čakata v vrsti za obnovo še hotel Zlatorog in Ski na Voglu, kjer pa bo treba še najti skupen jezik z lastnikom smučišča.

Kjer je volja, tam je pot, pravi Jure Repanšek, ki v imenu lastnika vodi prenovo hotelov.

 

 

Romana Erjavec