Socialne razmere se zaradi epidemije Covida in protikoronskih ukrepov zaostrujejo, k temu pa svoje dodajajo še nekatere poteze oblasti, zaradi katerih so ogroženi mnogi prekarci, predvsem samozaposleni v kulturnih dejavnostih. Narašča število ljudi, ki so ostali brez dela in brez dohodkov. Kriza je spet najbolj prizadela najbolj ranljive in tiste, ki so že itak na socialnem dnu. Deloma te razmere blažijo akcije dobrodelnih ustanov. Vsaj nekaterim med tistimi najbolj ogroženimi lahko dobrodelne akcije vsaj deloma in vsaj za nekaj časa olajšajo življenje. Danes predstavljamo akcijo, ki so jo pripravili v Društvu Pomagajmo slovenskim otrokom. O projektu se je Drago Balažič pogovarjal s Petro Ilc.

Na dobrodelni dražbi društva PSO je več kot 200 izdelkov slovenskih ponudnikov

Socialne razmere se zaradi epidemije covida-19 in protikoronskih ukrepov zaostrujejo, k temu pa svoje dodajajo še nekatere poteze oblasti, zaradi katerih so ogroženi številni prekarci, predvsem samozaposleni v kulturnih dejavnostih. Povečuje se število ljudi, ki so ostali brez dela in brez dohodkov. Kriza je spet najbolj prizadela najranljivejše in tiste, ki so že tako na socialnem dnu. Delno te razmere blažijo akcije dobrodelnih ustanov. Vsaj nekaterim med tistimi najbolj ogroženimi lahko take akcije vsaj delno in vsaj za nekaj časa olajšajo življenje. O posameznih takšnih akcijah kar pogosto poročamo tudi na našem programu, pri nekaterih pa dejavno sodeluje tudi naša hiša.

Danes predstavljamo akcijo, ki so jo pripravili v društvu Pomagajmo slovenskim otrokom. Po besedah Petre Ilc gre za dražbo slovenskih izdelkov, ki jih dražijo prek družbenega omrežja Facebook v njihovi skupini.

"Na dražbi so ročna izvirna unikatna dela in nekatere aktivnosti. Odziv, kot opažamo, je zelo velik in si želimo, da bo dvoboj, čigav bo izdelek, še naprej zanimiv."

Drago Balažič