Kulturomat

Od Profesionalnih amaterjev do Bananas duo

Karlo in Matic iz Škofje Loke sta dneve v karanteni izkoristila za glasbeno ustvarjanje

20201208_143315
foto: Tadeja Bizilj

Dnevi brez glasbe bi bili za marsikoga izgubljeni. Tudi za naša tokratna gosta oddaje Kulturomat, mlada Škofjeločana Karla Jemca in Matica Kamina, ki sta se odločila, da bosta te dni izkoristila ne le za poslušanje, temveč tudi za ustvarjanje glasbe. Že v osnovni šoli sta – kot smo slišali, rada nastopala, čas, ko sta doma pa jima je dal nov zagon, da svoje glasbene izkušnje in ljubezen do glasbe še nadgradita. Njuno skladbo Rhythm goes on lahko slišite tukaj.

"Če se lotite ustvarjanja glasbe, ne smete obupati, če vam takoj ne uspe. Poglejta na primer glasbeno skupino Queen - naredili so več kot 500 skladb, znanih pa jih je postalo le nekaj od njih."

Matic in Karlo, mlada ljubitelja glasbe dokazujeta, da smo tudi v tem času lahko glasbeno ustvarjalni – morda sta pri tem spodbudila tudi vas, mladi poslušalci – če se boste tudi vi lotili česa podobnega – naredili kakšno skladbo, napisali kakšno pesem, knjigo ali se kakšno drugače kulturno udejstvovali, nam lahko to sporočite na naš elektronski naslov programzamlade@rtvslo.si.