Prednovoletno vzdušje v Avstriji je letos v znamenju številnih ukrepov zaradi covida 19. V težavah so predvsem hotelirji in gostinci na Dunaju, ki v tem času navadno zaslužijo največ. Dodatno jih skrbijo tudi posledice nedavnega terorističnega napada. V prvih decembrskih dneh so Avstrijci še lahko odšli po nakupih, pa tudi v galerije in muzeje, zdaj jih torej čakajo ostrejši ukrepi in upanje, da bo prihodnje leto kljub vsemu bolj optimistično.

Prednovoletno vzdušje v Avstriji je letos v znamenju številnih ukrepov zaradi covida 19.

V težavah so predvsem hotelirji in gostinci na Dunaju, ki v tem času navadno zaslužijo največ. Dodatno jih skrbijo tudi posledice nedavnega terorističnega napada.

»Situacija v mestu je zelo negotova. Večina podjetij pred veliko nočjo niti ne načrtuje povpraševanja turistov. Pravtako je negotovo načrtovanje prihoda tujih gostov, kongresov, poslovnežev, pravzaprav gre računati s slabim povpraševanjem v naslednjih nekaj letih.« Predsednik avstrijskega hotelirskega združenja Markus Gratzer

V prvih decembrskih dneh so Avstrijci še lahko odšli po nakupih, pa tudi v galerije in muzeje, zdaj jih torej čakajo ostrejši ukrepi in upanje, da bo prihodnje leto kljub vsemu bolj optimistično.

 

Petra Kos Gnamuš