Naše poti

Izbor skladbe leta 2020

S pomočjo poslušalcev izbiramo skladbo leta 2020, predstavili bomo tudi skladbe po izboru uredništva.

untitled-1-1200x675
Naše poti
foto: Sandi Horvat

Prva oddaja v novem letu bo obarvana predvsem z glasbo.

V prvem delu  oddaje smo se srečali z izborom obeh urednikov. Urednik oddaje, Sandi Horvat je za domačo skladbo leta izbral skladbo »Prekmurska gibanica« skupine Romano Glauso, za tujo skladbo leta pa »Esta de Festa« skupine Sabor de Gracia. Glasbeni urednik, Peter Barbarič pa je za domačo skladbo leta izbral skladbo »Warrior's Lullaby« Tea Collorija in njegove zasedbe »Momento Cigano«, za tujo skladbo leta pa »Millionerche« Hüsnüja Şenlendiricija.

V drugem delu oddaje pa smo predstavili skladbe, med katerimi bodo poslušalci izbrali domačo in tujo skladbo leta 2020. Tokratni izbor so sestavljale mesečne zmagovalke domačih in tujih skladb.

Med domačimi skladbami se bosta za skladbo minulega leta pomerila Nina Brassuer in Brez tebe ter zasedba Šukar z živo izvedbo skladbe Baro Ilo. Na tujem delu pa bosta glasove poslušalcev zbirali skladbi Bella Ciao, češkega pevca Jana Bendiga in Raslo mi je badem drvo pevca Marka Louisa.

Po številnih oddanih glasovih poslušalcev je skladba leta na domačem delu postala skladba Brez tebe, mlade romske pevke francoskih korenin, iz Murske Sobote. Na tujem delu pa je prav tako prepričljivo zmagala skladba Bella Ciao, češkega pevca Jana Bendiga.