Naše poti – Amare droma je prvo nacionalno stičišče vseh Romov, ki živijo v Sloveniji. V enourni oddaji govorimo in plešemo po romsko, spoznavamo romsko kulturno in politično življenje ter stališča do aktualnega dogajanja, predstavljamo uspešne posameznike, pogosto pa se tudi odpravimo po Evropi in svetu ter tako povezujemo ljudi in dogodke z romskimi koreninami. Vsak ponedeljek ob 21.05 na Prvem.

Skupaj z glasbo z novega albuma ter Igorjem Misdarisom in Nenadom Ljubotino se bomo podali na pot spominov trideset let zasedbe Šukar.

Skupina Šukar velja za eno bolj znanih zasedb pri nas, ki izvaja romsko glasbo. Letos so obeležili trideset let delovanja. V prvih dneh januarja je izšel  dolgo pričakovani novi studijski album Baro ilo oziroma Veliko srce. Nastal je na snemanjih, ki so potekala v studijih Radia Slovenija. Od prvotne zasedbe sta v njej ostala le še Igor Misdaris in Nenad Ljubotina, s katerima smo se nedolgo nazaj pogovarjali v Nočnem obisku. Pogovoru bomo prisluhnili v nocojšnjih Naših poteh.

Sandi Horvat