Leto 2020 je oddaji Možgani na dlani prineslo 53 novih epizod o delovanju tega našega izjemnega organa, ki nam omogoča tudi, da se v mislih sprehodimo po preteklosti in načrtujemo prihodnost. O obojem se je Mojca Delač pogovarjala s prof. dr. Majo Bresjanac in jo prosila, da tudi z vidika nevroznanosti pogleda na leto, ki se končuje.

Ob koncu leta se v oddaji pogovarjamo s prof. dr. Majo Bresjanac, predsednico Sinapse

Leto 2020 je oddaji Možgani na dlani prineslo 53 novih epizod o delovanju tega našega izjemnega organa, ki nam omogoča tudi, da se v mislih sprehodimo po preteklosti in načrtujemo prihodnost. O obojem se je Mojca Delač pogovarjala s prof. dr. Majo Bresjanac in jo prosila, da tudi z vidika nevroznanosit pogleda na leto, ki se zaključuje.

»Znanost vidim kot nastajajoč mozaik znanja, ki drobec za drobcem prispeva, v dani situaciji morda še neprepoznano vrednost, h končni podobi, recimo znanja o delovanju možganov«.

Ob tem je prof. Bresjanac poudarila, da so možgani najboljše orodje, ki ga je sproducirala evolucija, zato ga velja uporabljati.

"Vidim očitne možnosti, da bolje izrabimo možganske kapacitete, individualne in kolektivne, za boljšo skrb za zdravje možganov in zdravje družbe ter planeta nasploh".

Mojca Delač