V tokratnem sredinem Intervjuju bomo gostili filmskega in gledališkega igralca. Dario Varga je v svoji dolgoletni igralski karieri pomembno zaznamoval slovensko gledališče. Že 32 let je stalni član ansambla Slovenskega mladinskega gledališča. Je prejemnik različnih nagrad in priznanj gledališke stroke in občinstva. Temu je znan tudi z malih zaslonov po vlogah v nadaljevankah in filmih, kot so Halgato, Kajmak in marmelada, Petelinji zajtrk in Naša mala klinika. Zdaj ga lahko spremljamo v glavni vlogi v nadaljevanki Primeri inšpektorja Vrenka. Kdo je v resnici inšpektor Vrenko in kako je potekalo snemanje med epidemijo? Vse to bo Dario Varga zaupal Marku Rozmanu v pogovoru po deseti.

Dario Varga v najnovejši kriminalni nadaljevanki upodoblja kriminalističnega inšpektorja Martina Vrenka

Filmski in gledališki igralec Dario Varga je v svoji dolgoletni igralski karieri pomembno zaznamoval slovensko gledališče. Že 32 let je stalni član ansambla Slovenskega mladinskega gledališča. Je prejemnik različnih nagrad in priznanj gledališke stroke in občinstva. Zdaj ga lahko spremljamo v glavni vlogi v nadaljevanki Primeri inšpektorja Vrenka. Igrani program Televizije Slovenija se je namreč po uspešni televizijski nadaljevanki Jezero odločil za ekranizacijo prvih treh romanov pisatelja Avgusta Demšarja, in sicer Olje na balkonu, Retrospektiva in Tanek led.

V liku inšpektorja Vrenka je Dario Varga "živel" 48 snemalnih dni.

"Vrenko se v profesionalnem življenju ukvarja z lažjo in ta profesionalni del se mu preseli tudi v privatno življenje. To je večni problem nas igralcev in tudi drugih. To je večni problem, ko svojo profesionalnost preseliš domov in potem dnevno sobo preseliš v službo. Vrenko pa ima še en drug problem oziroma je na boljšem, ker doma nima nikogar. Se mu pa zgodi to, da ostaja in je preračunljiv, ne verjame, je zadržan, ampak kljub temu to ni človek, ki bi imel kakšno pomanjkanje empatije."

Dario Varga je znan tudi z malih zaslonov po vlogah v nadaljevankah in filmih, kot so Halgato, Kajmak in marmelada, Petelinji zajtrk in humoristična nanizanka Naša mala klinika. Po tej je številnim gledalcem ostal v spominu po vlogi pacienta Srečka Debevca. Sam pravi, da gre za vlogo, ki je pomembno zaznamovala profesionalno pot. Pri tej vlogi je zanimivo, da je v vlogi Debevca upodobil svojega očeta Jožefa Vargo.

"Moj oče je imel tak odnos do življenja in do medicine. On je rekel: 'Kaj bom jaz delal pri zdravniku za diabetes. On ga nima, jaz ga imam. Jaz bom več vedel, kaj je sladkorna.' Moj oče je imel tak odnos do življenja in do avtoritet."

Marko Rozman