V zadnjih tednih se je zgoščenosti političnega dogajanja pridružilo še dogajanje na računskem sodišču. Osnutek revizije o nakupu zaščitne opreme se je zataknil pri namestniku predsednika računskega sodišča. Sledila so vprašanja, ukrepi, medijske izjave predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela in nazadnje - luč je posijala na Veselovo vlogo in zaslužek pri Mednarodni nogometni zvezi. O zadnjem dogajanju in o pomembnejših vsebinah revizij ga bomo zato vprašali v sredinem Intervjuju. Vodila ga bo Maja Derčar.

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel

V zadnjih tednih se je zgoščenosti političnega dogajanja pridružilo še dogajanje na računskem sodišču. Osnutek revizije o nakupu zaščitne opreme se je zataknil pri namestniku predsednika računskega sodišča. Sledili so vprašanja, ukrepi, medijske izjave predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela ... Nazadnje pa je luč posijala na Veselovo vlogo in zaslužek pri Mednarodni nogometni zvezi.

O očitku, da nima mnenja KPK o opravljanju funkcije na Svetovni nogometni zvezi FIFA, ki je registrirana kot športno društvo:

"Obrnil sem se na Komisijo za preprečevanje korupcije in pridobil mnenje. Zakaj ga Komisija ne hrani, moram reči, da mi je zelo, zelo zanimivo. Ne želim podleči nobeni teoriji zarote, ker se mi zdi škoda časa in energije. Pomembno pa je naslednje dejstvo, ki se pozablja. Vsak funkcionar je dolžan ob vsaki spremembi premoženja nad deset tisoč evrov to vsako leto poročati. To sem vedno počel s pripisom, da sem sredstva prejel od Fife. To je Komisija jasno imela v vsakem trenutku in lahko bi vedno sprejela postopke, še enkrat preverila postopke. Poglejte, kakšno naključje, da pride ravno takrat, ko računsko sodišče ravno izdaja poročilo, ki bi lahko koga vznemirilo. Pa tudi to ni zelo pomembno. Okoliščina je, da sem vedno prijavljal spremembe premoženja."

O osnutku pred končnim revizijskim poročilom o nabavah zaščitne in medicinske opreme: "Mislim, da bo vendarle zanimivo branje in se bo marsikaj razčistilo."

Maja Derčar