Naši gosti so bili predstavniki študentov drugega letnika Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, smer glasbena pedagogika. Konec lanskega leta so naredili priredbo znane skladbe White Christmas, a s prav posebnim namenom, in sicer v podporo vsem učiteljem in profesorjem, ki v teh razmerah poučujejo na daljavo … Tudi sami bodo namreč nekoč postali učitelji glasnene umetnosti in kakšnega glasbila - kako poteka njihov študij na daljavo in kako so uspeli na daljavo ustvariti priredbo znane božične pesmi White Christmas?

Priredba skladbe White Christmas za vse učitelje in profesorje, ki poučujejo na daljavo

Študentje drugega letnika glasbene pedagogike Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani so konec lanskega leta izdali priredbo skladbe White Christmas. Posneli so jo v podporo vsem učiteljem in profesorjem po Sloveniji, ki poučujejo na daljavo. Tudi sami bodo namreč nekoč postali učitelji glasbene umetnosti ali kakšnega glasbila. Kako so uspeli na daljavo ustvariti priredbo znane božične pesmi White Christmas, kako poteka njihov študij na daljavo in kaj je zanje dober glasbeni pedagog so nam v oddaji povedali Ivana Aleksić, Maša Prah in Blaž Tepuš.

Prek telefonske zveze pa smo se pogovarjali tudi z Manco Novljan in Evo Majdič, ki že več let hodita v glasbeno šolo, da izvemo, kako poteka glasbena šola na daljavo, in z Najo Lipičnik, pevko skupine Before Time, sicer pa dijakinjo 2. letnika Gimnazije Rudolfa Maistra kamnik in 1. letnika Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

Špela Šebenik