V Nemčiji od začetka novembra velja, da se zasebno lahko srečajo osebe iz dveh gospodinjstev. 16. Decembra, ko so ukrepe zaostrili so med božičnimi prazniki nemške oblasti dovolile izjemo, da se lahko s člani enega gospodinjstva srečajo še dodatne štiri odrasle osebe in otroci. A le v teh dneh.Družinski Božič je v Nemčiji letos nekoliko okrnjen, a bo ostal družinski.

Družinski božič je v Nemčiji letos nekoliko okrnjen, a bo ostal družinski

V Nemčiji od začetka novembra velja, da se zasebno lahko srečajo ljudje iz dveh gospodinjstev. Šestnajstega decembra, ko so ukrepe zaostrili, so med božičnimi prazniki nemške oblasti dovolile izjemo, da se lahko s člani enega gospodinjstva srečajo še dodatne štiri odrasle osebe in otroci. A le v teh dneh.

"Zelo nam manjka. Vse je, kot da je mrtvo. Ničesar ni, nobene laterne, ničesar. Nekaj malega bi lahko bilo tukaj. Smo navajeni, da lahko gremo v mesto in seveda ne sme manjkati punč."

Clemens Baumgarten, ekonomski svetovalec mesta München, pravi, da so tržnice iz realnega prenesli v virtualni svet.

"Poskusili smo božično tržnico prestaviti na splet. Od fizičnega k digitalni božični tržnici. Tako da si lahko vse stojnice, mimo katerih bi se navadno sprehodili na tržnici, zdaj ogledajo na spletu."

Polona Fijavž