Tako spopadanje z epidemijo kot rušenje vlade sta doma za zdaj neuspešna. V Evropi pa so vendarle dosegli kompromis o denarju za okrevanje ob zamiku nadzora nad vladavino prava, ne pa tudi o trgovinskem sporazumu z Britanci po njihovem dejanskem odhodu iz povezave čez nekaj tednov. V oddaji poleg tega osvetljujemo ozadje sindikalnih priprav na stavko zaradi minimalne plače, komentiramo diplomatska popotovanja in nato zremo v nebo: najprej zaradi ocene podnebnega ukrepanja pet let po sklenitvi Pariškega sporazuma, nato pa še za planiškimi orli. Kritični pregled tedna z Matejo Železnikar.

O slepi ulici boja proti covidu-19, politični nestabilnosti doma, polovičnem uspehu pri evropskih kompromisih in čisto drugačni Planici.

Tako spopadanje z epidemijo kot rušenje vlade sta doma za zdaj neuspešna. V Evropi pa so vendarle dosegli kompromis o denarju za okrevanje ob zamiku nadzora nad vladavino prava, ne pa tudi o trgovinskem sporazumu z Britanci po njihovem dejanskem odhodu čez nekaj tednov. V oddaji poleg tega osvetljujemo ozadje sindikalnih priprav na stavko zaradi minimalne plače, komentiramo diplomatska popotovanja in nato zremo v nebo: najprej zaradi ocene podnebnega ukrepanja 5 let po sklenitvi Pariškega sporazuma, nato pa še za planiškimi orli. Kritični pregled tedna z Matejo Železnikar.

Mateja Železnikar