V Evropski uniji se je hudi zdravstveni in posledično še gospodarski krizi - zaradi razhajanj o vladavini prava - pridružila še politična kriza. Osvetljujemo vlogo Slovenije in posledice morebitnih zamud pri potrjevanju evropskega sklada za okrevanje in večletnega proračuna Unije. Je pa pod streho domači proračun, predviden je tudi nov sveženj pomoči podjetjem in gospodinjstvom. V oddaji prav tako o razlogih za trdovratnost epidemije covida-19 kljub več tednov trajajočim strogim ukrepom, pa tudi o napredku glede testiranja in cepljenja. Spremljamo boj proti virusu v Združenih državah, ki je zaradi predsedniške tranzicije še posebej zapleten, ter razmišljamo o Bosni in Hercegovini 25 let po sklenitvi Daytonskega sporazuma. Kritični pregled tedna ob petih na Prvem z Erno Strniša.

O vrhu EU o denarju, pravu in zdravstvu, o trdovratnosti epidemije covida-19, o potrjenih državnih proračunih ter o volitvah v domačih strankah in najmočnejši državi sveta

V Evropski uniji se je hudi zdravstveni in posledično še gospodarski krizi zaradi razhajanj o vladavini prava pridružila še politična kriza. Osvetljujemo vlogo Slovenije in posledice morebitnih zamud pri potrjevanju evropskega sklada za okrevanje in večletnega proračuna Unije. Je pa pod streho domači proračun, predviden je tudi nov sveženj pomoči podjetjem in gospodinjstvom. V oddaji prav tako o razlogih za trdovratnost epidemije covida-19 kljub več tednov trajajočim strogim ukrepom, pa tudi o napredku glede testiranja in cepljenja. Spremljamo boj proti virusu v Združenih državah, ki je zaradi predsedniške tranzicije še posebej zapleten, ter razmišljamo o Bosni in Hercegovini 25 let po sklenitvi Daytonskega sporazuma. Kritični pregled tedna z Erno Strniša.

Erna Strniša