Število smrti zaradi aidsa se po svetu zmanjšuje predvsem zaradi večje dostopnosti do zdravil in boljše informiranosti ljudi. Slovenija se sicer uvršča med države z nizkim deležem s HIV-om okuženega prebivalstva, lani smo imeli najnižje število novo okuženih po letu 2010. Zvišuje pa se število drugih spolno prenosljivih okužb. Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu bomo v torkovem Svetovalnem servisu govorili o spolnih okužbah in o metodah preprečevanja njihovega širjenja. Naša gostja bo dr. Evita Leskovšek z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

O virusu HIV in bolezni AIDS vemo veliko, premalo pa se posvečamo njunim družbenim vidikom kot je stigmatizacija okuženih

Število smrti zaradi AIDS-a se po svetu zmanjšuje predvsem zaradi večje dostopnosti do zdravil in boljše informiranosti ljudi. Slovenija se sicer uvršča med države z nizkim deležem s HIV-om okuženega prebivalstva, lani smo zabeležili najnižje število novo okuženih po letu 2010. Zvišuje pa se število drugih spolno prenosljivih okužb. Ob svetovnem dnevu boja proti AIDSU bomo v torkovem Svetovalnem servisu govorili o spolnih okužbah in o metodah preprečevanja njihovega širjenja. Naša gostja bo dr. Evita Leskovšek z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Peter Močnik