Na Dan slovenskih splošnih knjižnic spoznavamo e-knjižnico Biblos. Med epidemijo se je število izposoj e-knjig znatno povečalo. Trenutno je na Biblosu na voljo nekaj več kot 4400 e-knjig v slovenščini.

Med epidemijo se je število izposoj v slovenski e-knjižnici Biblos znatno povečalo

Na dan slovenskih splošnih knjižnic spoznavamo e-knjižnico Biblos. Med epidemijo se je število izposoj e-knjig znatno povečalo. Ta hip je na Biblosu nekaj več kot 4400 e-knjig v slovenščini. Marko Hercog, tehnični direktor Beletrine, ki skrbi za delovanje Biblosa:

"E-knjige lahko beremo na računalnikih in na vseh mobilnih napravah – na tablicah, telefonih in namenskih napravah. To so e-bralniki, ki so primarno namenjeni temu, imajo drugačen zaslon, ki je najbližji približek izkušnji branja knjige iz papirja, saj imajo zasloni t. i. e-črnilo."

V e-knjižnico Biblos se lahko prijavijo vsi, ki imajo veljavno članarino v kateri od slovenskih splošnih knjižnic. Izposoja e-knjige je vedno dostopna, brezkontakta, pa še eno prednost imajo digitalne knjige.

"E-knjige ne poznajo zamudnine. Knjiga, ki si jo uporabnik izposodi, mu je na voljo 14 dni, potem pa se avtomatsko zaklene."

Ana Skrt