Želja po obsežnejšem glasbeno-scenskem projektu za otroke je na Prvem tlela že dlje časa, do realizacije pa je končno prišlo v sezoni 2018/2019. Nastala je nova kantata, ki je premiero doživela v mesecu aprilu lanskega leta. Pod besedila in scenarij se je podpisala Barbara Gregorič Gorenc, ki je znana po malce zahtevnejših besedilih za otroke, glasbeni del je prevzel Matevž Goršič. Ilustracije, ki pomagajo otrokom zgodbo spremljati še bolj doživeto, je ustvarila Andreja Gregorič. V pripravi je tudi notna zbirka, ki bo kmalu na voljo v digitalni obliki kot zapis pesmi s klavirsko spremljavo in veznim besedilom za morebitno šolsko predstavo.

Kantata je zasnovana kot splet samostojnih glasbenih stavkov

Želja po obsežnejšem glasbeno-scenskem projektu za otroke je na Prvem tlela že dalj časa, uresničila pa se je v sezoni 2018/2019. Nastala je nova kantata, ki je premiero doživela aprila lani. Pod besedila in scenarij se je podpisala Barbara Gregorič Gorenc, ki je znana po malce zahtevnejših besedilih za otroke, glasbeni del je prevzel Matevž Goršič. Ilustracije, ki pomagajo otrokom zgodbo spremljati še bolj doživeto, je ustvarila Andreja Gregorič. V pripravi je tudi notna zbirka, ki bo kmalu na voljo v digitalni obliki kot zapis pesmi s klavirsko spremljavo in veznim besedilom za morebitno šolsko predstavo.

Avtor idejne zasnove kantate in urednik za otroško glasbo Matej Jevnišek dodaja:

"Otroška pesem se razlikuje od drugih pesmi. Za otroke je pomembno, kakšno pesem poslušajo in jo izvajajo. Otrok z leti razvija svoj glasovni obseg."

Lucija Fatur, Matej Jevnišek