Enkrat letno, na tretji petek v novembru, šole svojim učencem postrežejo s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom (TSZ), ki bo letos že deseti po vrsti. Tega sestavljajo jabolko, kruh, maslo in med. Njegova izvedba pa bo zaradi epidemije covid-19, letos potekala drugače. Otroci si ga bodo morali pripraviti sami. Zato je Gašper Stražišar povprašal tretješolce osnovne šole Danile Kumar, kaj je tradicionalni zajtrk in kako naj si ga pripravijo.

Spečemo kruh, namažemo maslo, kupimo med, dodamo jabolko in zajtrk je na mizi

Enkrat letno, na tretji petek v novembru, šole svojim učencem postrežejo tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že deseti po vrsti. Tega sestavljajo jabolko, kruh, maslo in med. Njegova izvedba pa bo zaradi epidemije covida-19 letos potekala drugače. Otroci si ga bodo morali pripraviti sami. Zato je Gašper Stražišar povprašal tretješolce osnovne šole Danile Kumar, kaj je tradicionalni zajtrk in kako naj si ga pripravijo.

Gašper Stražišar