Hudo!

V Ajdovščini je doma kultura!

Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina je Naj kulturna šola Slovenije leta 2020

inCollage_20201017_093549991 (002)
foto: Polona Grilc

Najvišje priznanje JSKD na področju kulture za osnovne šole in naziv Najboljša kulturna šola Slovenije leta 2020 je po odločitvi strokovne komisije, ki je podrobno pregledala in ocenila obšolske kulturne dejavnosti vseh prijavljenih šol, prejela Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina.

Mentorica Tina Vižintin in učenci Zoja Mura Artač, Ariana Vižintin, Elena Gaberšček ter Nejc Vrčon so predstavili delo na šoli.

Delo učencev in njihovih mentorjev je tako v lokalni skupnosti, kot tudi širše prepoznavna na vseh področjih kulturnega udejstvovanja. Še posebej jo oblikujejo izjemni glasbeni, gledališki in likovni dosežki, ki ne poznajo meja. Dodana vrednost šolskega kulturnega delovanja so povezovanje in sodelovanje z različnimi organizacijami, društvi in posamezniki iz lokalnega okolja, kar tudi dokazuje uspešna povezava podružnične šole iz Lokavca s krajevno skupnostjo pri ohranjanju kulturne dediščine kraja. Gledališke predstave in koncerti pevskih zborov do zadnjega kotička napolnijo dvorane, likovne mojstrovine posegajo po najvišjih odličjih doma in v tujini in občani že z nestrpnostjo pričakujejo Kulturni praznik, ko učenci delijo kulturo po raznih lokacijah v mestu.

Prek telefona so se nam pridružili tudi LINA MIHAJLOVIČ iz Osnovne šole KUNGOTA, Ula Beltram iz  Osnovne šole PETROVČE in Leonard Kolarič iz Osnovne šole Središče ob Dravi - vse omenjene šole so bile nareč prav tako nagrajene v različnih kategorijah za naj kulturno šolo.