Prva vrsta

Vlado Kreslin, Pijammies, Zajtrk in Prvovrstni kvartet

Posebna radijska oddaja Prva vrsta ob dnevu RTV Slovenija in izidu kompilacije

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

28. oktober, Dan RTV radijci z veseljem obeležujemo delovno. Ob uradnem izidu vinilne kompilacije Prva vrsta smo v neposrednem prenosu iz dveh radijskih studiev predstavili nekaj skladb s te plošče v izvedbi skupin Pijammies, Zajtrk in Prvovrstnega kvarteta. Posebni gost je bil Ježkov nagrajenec Vlado Kreslin.

Plošča je izšla v sodelovanju Prvega programa Radia Slovenija in ZKP RTV Slovenija; na njej je izbor desetih zvrstno in kompozicijsko raznolikih zasedb in skladb, ki niso izdane na drugem nosilcu zvoka ali pa so bile prav v Prvi vrsti predstavljene v novih priredbah. Tudi v četrti sezoni oddaje novih zasedb z novo glasbo ne zmanjkuje, čeprav je doslej v oddaji nastopilo več kot tristo glasbenikov s prek petsto skladbami.

V najbolj stalni ekipi oddaje, ki je letos prejela tudi nagrado RTV Slovenija za izjemne dosežke v preteklem letu, so:  Glasbena urednica Alja Kramar, voditelj Milan Krapež, producent Tone Jurca, tonski mojster Grega Samar ter video snemalca Matjaž Šercelj in Jernej Pogačnik. V pripravi in izvedbi nocojšnjega, tehnično in organizacijsko zahtevnejšega projekta, se jim pridružujejo Miha Ocvirk, Matjaž Mastnak, Damir Ibrahimkadić, Jože Lap, Martin Florjančič, Cole Moretti, Anže Ančimer, Grega Peterka, Irena Batis, Andrej Prezelj, urednica glasbenega uredništva Simona Moličnik, odgovorni urednik 1.programa Danijel Poslek ter pomočnica direktorja radia Nataša Zanuttini.