Lani je v celotni sezoni iger v Novem mestu sodelovalo skoraj 2.500 ljudi.

V Novem mestu nepretrgoma še šest desetletij prirejajo Delavske športne igre, kar je posebnost v Sloveniji. Tudi letos sodelujejo številna podjetja, največja samostojno, manjša pa se združujejo. Matjaž Kuzma, strokovni vodja - koordinator za šport v Zavodu Novo mesto, projekt vodi skoraj 10 let. Pravi, da gre za veliko več kot zgolj tekmovanje rekreativnih športnikov, zaposlenih v različnih podjetjih oz. organizacijah.

Aljaž Žagar, predsednik Športnega društva Krka, je povedal, da podjetje, v katerem je zaposlen, že skorajda po pravilu tradicije spodbuja splošno rekreacijo zaposlenih in udeležbo na takšnih in podobnih tekmovanjih. Različnih dejavnosti, ki jih organizira tovarna zdravil Krka je več kot 100. Večina teče popoldne, poskrbljeno pa je tudi za tiste, ki imajo izmenski delovni čas, da se lahko rekreirajo tudi v dopoldanskem času.

"Seveda je tudi rivalstvo z drugimi podjetji - Revozom in Adrio recimo. To je tekmovanje, kjer je sicer veliko rekreativnega naboja, ampak zadeva je vsekakor lahko tudi zelo tekmovalna." 

Nataša Rašl