Ljubljenec navijačev, ki še čaka na prvi nastop v reprezentanci

Andres ali za prijetelje in domače Andrej Vombergar je Slovenijo prvič obiskal, ko je imel štiri leta. Potem se je leta 2017 zgodila prelomnica, ki ga je iz rodne Argentine pripeljala nazaj, v domovino njegovih prednikov. Zaigral je za ljubljanski nogometni klub Olimpija in v hipu osvojil srca navijačev. Argentinski Slovenec ali slovenski Argentinec tekoče govori slovensko, saj so doma ves čas govorili v domačem jeziku, obiskoval pa je tudi slovensko šolo v Buenos Airesu.

Nogomet je igral od malih nog in prav ta šport ga je popeljal v svet - najprej v Slovenijo, nato v Rusijo in zdaj spet nazaj v Slovenijo, ki pa ni nujno njegova zadnja postaja v nogometni karieri, za katero si želi, da bi trajala vse do 40. leta. Posebno mesto v njegovem življenju imata tako Slovenija kot Argentina, kamor se še vedno vrača, saj ima tam prijatelje in starše.

Kaj bo počel ob koncu kariere, še ne ve - verjetno pa bo deloval na področju kineziologije, ki jo je tudi študiral. Andrej Vombergar je človek, ki je pri 26 letih doživel in videl veliko. Zato govori premišljeno, z nalezljivim nasmehom, ki razkriva vedrino in optimizem, ki sta ga popeljala daleč. Kaj se skriva za zeleno številko 18, ki jo nosi zdaj, je skušal razkriti Jure K. Čokl.

 

Jure K. Čokl