Leta 1957 rojeni upokojenec Anton Kirasić iz Starega trga pri Ložu je danes zjutraj na krvodajalski akciji v Loški dolini daroval kri že 100-tič. Vsega skupaj je doslej daroval 45 litrov krvi, prve akcije se je udeležil 26. aprila leta 1978. Ker ima krvno skupino 0 negativna, ki jo tudi najbolj potrebujejo, je njegova pomoč še toliko bolj dragocena. Z njim se je pogovarjal notranjski dopisnik Marko Škrlj.

Anton Kirasić iz Starega trga pri Ložu je na krvodajalski akciji v Loški dolini daroval kri že 100-tič

Leta 1957 rojeni upokojenec Anton Kirasić iz Starega trga pri Ložu je danes zjutraj na krvodajalski akciji v Loški dolini daroval kri že 100-tič. Vsega skupaj je doslej daroval 45 litrov krvi, prve akcije se je udeležil 26. aprila leta 1978. Ker ima krvno skupino 0 negativna, ki jo tudi najbolj potrebujejo, je njegova pomoč še toliko bolj dragocena.

Soljudem je doslej pomagal z darovanjem najmanj 40-tih litrov krvi. Tone je zdrav kot dren, pravi, je pa prestal operaciji obeh kolkov. Z darovanjem krvi je gotovo rešil kar nekaj življenj:

"Po krvodajalskih akcijah se počutim bolj svobodno. Imaš občutek, da si nekomu nekaj dal. In to je gesta, ki jo lahko vsa da, ki je zdrav in se dobro počuti."

Marko Škrlj