Redakcija

Zajuckaj in zapoj

Kam bova vandrala ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

Zajuckaj in zapoj je vsakoletna koncertna prireditev, ki jo vse od leta 1997 organizirajo in vsebinsko zasnujejo sodelavci Glasbenonarodopisnega inštituta ZRC SAZU. Z njo predstavijo svoje raziskovalno delo, ki je zazrto v iskanje, razumevanje in predstavljanje pesemskega in glasbenega izročila. Ta koncert hkrati zaključuje mednarodni simpozij Večjezičnost v folklori / Multilinguality in Folklore, namenjen razkrivanju in preučevanju medjezikovnih pesemskih prepletanj. Nastopajoči pevci bodo predstavili izročilo dvojezičnih pesmi oz. pesmi, ki so prehajale jezikovne meje.

Nastopili bodo: Pevke Drumlce in pevci Fantje z Viča Kulturno-umetniškega društva Židan parazol iz Ljubljane, Marino Kranjac in Gabrijel Križman, člana skupine Vruja iz Istre in skupina Gailtaler Wildsänger – Ziljskih ljudskih pevcev.

Koncert sta zasnovali dr. Urša Šivic in dr. Marija Klobčar, ki je hkrati avtorica veznega besedila, v katerem poudarja:

Prepletanja razkrivajo razdalje in bližine, njihovo ovrednotenje pa lahko bogati medsebojne odnose, vključno z mislijo na jutrišnji dan.

Voditelj večera je Igor Velše.