Nekdanji poklicni košarkar Matjaž Smodiš je dolgoletni slovenski reprezentant, trikratni evropski klubski prvak z Virtusom iz Bologne in moskovskim CSKA. Bogato kariero je začel v Novem mestu, kjer je leta 2000 s KK Krka osvojil prvi naslov državnega prvaka in tudi po vrnitvi iz tujine je leta 2012 kariero v dolenjski prestolnici končal z naslovom državnega prvaka. Zdaj je podjetnik, dejaven je v upravnem odboru KK Krka in športni direktor kluba Žoltasti troti.

Matjaž Smodiš, nekdanji slovenski profesionalni košarkar, ki je zdaj aktivni kolesar in uspešen podjetnik

Na praznik slovenskega športa je bil v Novem mestu gost Matjaž Smodiš:

"Praznik športa predstavlja začetek nove zgodbe. Vrhunski rezutati kažejo na to, da bi državni praznik lahko postal dela prost dan."

Nekdanji poklicni košarkar Matjaž Smodiš je dolgoletni slovenski reprezentant, trikratni evropski klubski prvak z Virtusom iz Bologne in moskovskim CSKA. Bogato kariero je začel v Novem mestu, kjer je leta 2000 s KK Krka osvojil prvi naslov državnega prvaka, in tudi po povratku iz tujine je leta 2013 kariero v dolenjski prestolnici končal z naslovom državnega prvaka. Zdaj je podjetnik ter aktiven v upravnem odboru KK Krka in športni direktor kluba Žoltasti troti.

"Želja vsakega športnika je, da nastopi na najvišji sceni športa, s katerim se ukvarja. Oba - Roglič in Pogačar - sta želela postati zmagovalca dirke po Franciji. Tako je tudi v košarki. Če si tega ne želiš, se ne ukvarjaš s pravim športom. Moj NBA je bil CSKA."

Jože Žura