Glasbeniki o svojih izkušnjah in vlogi Radia Slovenija na širokem področju, ki ga imenujemo slovenska glasba oz. glasba na Slovenskem.

Radio Slovenija je aktiven producent slovenske glasbe oz. glasbe na Slovenskem

"V sedemdesetih letih je bil Radio Slovenija edini producent, ki je spodbujal kreiranje slovenske glasbe. Za vse mlade avtorje, pevce, izvajalce je bil Radio Slovenija neizogibna pomoč," pove Vlado Kreslin. Sebastijan Lukovnjak pa nadaljuje: "Še danes je tako, take izkušnje si lahko le želiš."

Glasbeni ustvarjalci in izvajalci imajo raznolike izkušnje. Mnogi so svoje ustvarjalne poti začeli v studijskih prostorih Radia Slovenija, ki so dnevno dejavni v dopoldanskih in popoldanskih terminih za snemanje, nato pa tudi za postprodukcijo zvočnih posnetkov. Ob tem pa programi Radia Slovenija skrbijo tudi za predstavljanje in promocijo mladih glasbenikov ter seveda za predvajanje skladb. Na Programu Radia Slovenija se vsak dan predvaja okoli 170 različnih skladb, od tega je več kot 50 % slovenskih.

O lastnih izkušnjah z glasbo, kakršno srečamo na Radiu Slovenija, se ob glasbi Teja Klobčar pogovarja z Vladom Kreslinom, Markom Vuksanovičem in Sebastijanom Lukovnjakom.

Simona Moličnik