Vaginizem je najhujša spolna motnja pri ženskah.

Sonja se spopada z vaginizmom, spolno motnjo, ki popolnoma onemogoča penetracijo:

"Sm Sonja. Stara sem 31 let in sem učiteljica matematike. Od nekdaj sem imela rada številke, res jih razumem. Najraje sem reševala logične naloge, ampak dobre ocene sem imela povsod. Ker sem bila pridna. Ker sem se vsak dan učila. Ko sm se morala odločiti, kam po gimnaziji, sem izbrala pedagoško. Učiteljica je zanesljiv poklic. Možnosti so za redne službe večje, kot če bi šla študirat recimo matematiko. Pa tudi dovolj časa imaš za svoje otroke in za gospodinjstvo. Za družino. Srečo sem imela, da sem dobila službo v svojem kraju, je šla moja učiteljica matematike takrat ravno v pokoj in sem jaz prišla na njeno mesto. V bistvu mi je šlo vse po planu. S Sebastjanom sva se poročila, načrtovala sva otroke. Vse je bilo super. No, skoraj vse. Nisem pričakovala, da ne bom mogla biti z njim … intimna. Pa sem želela biti. Ampak, nikakor ni šel notr. In potem se je vse podrlo, življenje se mi je sesulo v prah."

Raziskovalca Eva in Luka raziskujeta, kakšni so vzroki za to spolno motnjo, kakšno je spolno življenje žensk z njo in kako jo zdraviti.

Gabrijela Simetinger

Francesca Tripodi

Sarah Cipriani

V prvi sezoni podkasta o spolnosti posebna raziskovalca Eva in Luka ob pomoči strokovnjakinj in strokovnjakov, ki so se udeležili kongresa Evropskega združenja za spolno medicino v Ljubljani, podirata tabuje, razkrivata stereotipe in s pogovorom o seksu odpirata prostor za iskrene, prijazne, sočutne, zadovoljujoče in osrečujoče intimno partnerske odnose. 

Urška Henigman