Izredni profesor na fakulteti za družbene vede dr. Marko Milosavljević je poznavalec medijev in novinarstva, ki kot pedagog, strokovnjak, publicist, predavatelj in raziskovalec deluje v Sloveniji in po svetu. Slovi po hitrih in ostrih odzivih na dogajanja v družbi. Zelo kritičen je tudi do zadnjih posegov v medijske zakone, ki so se zgodili brez posvetovanja, prehitro in skoraj skrivaj. Ne le postopek, sporna je predvsem vsebina predlogov, pravi dr. Marko Milosavljević, gost Tatjane Pirc v oddaji Intervju na Prvem.

Dr. Marko Milosavljević

Izredni profesor na Fakulteti za družbene vede dr. Marko Milosavljević je poznavalec medijev in novinarstva, ki kot pedagog, strokovnjak, publicist, predavatelj in raziskovalec deluje v Sloveniji in po svetu. Slovi po hitrih in ostrih odzivih na dogajanja v družbi. Zelo kritičen je tudi do zadnjih posegov v medijske zakone (zakon o avdiovizualnih medijskih storitvah, zakon o medijih, zakon o RTV, zakon o Slovenski tiskovni agenciji), ki so se zgodili brez posvetovanj, prehitro in skorajda na skrivaj. Ne le postopek, sporna je predvsem vsebina predlogov, pravi dr. Marko Milosavljević, ki poudarja, da se je v času epidemije pokazala pomembna vloga medijev in novinarstva. Kaj se bo dogajalo po končani javni razpravi o predlogih sprememb štirih medijskih zakonov?

''Kot državljan pričakujem  umik teh zakonov, ker vidim, da so pisani v škodo medijem, novinarskemu delu in v škodo javnosti.''

 

 

Tatjana Pirc