V oddaji Za naše kmetovalce smo se ta teden po večini ukvarjali s hrano. Spoznali ste novi projekt Arboretuma Volčji potok »Za pojest lepo«, ki skuša zagotoviti vsaj malce vrtnarskih užitkov tudi tistim, ki nimajo vrtičkov. Pospravljali smo sadove koronske krize in shranjevali sadje in zelenjavo, ki smo jih med njo pridelali. Izvedeli ste, na kaj vse morate biti pozorni pri različnih načinih shranjevanja – sušenju, vkuhavanju – in spoznali ste skrivnost pravilnega zamrzovanja sadja, da iz njega ne nastanejo ledeni kristalčki z okusom, ter še marsikaj drugega koristnega. Posladkali smo se s pravo prekmursko gibanico, izvedeli pa ste tudi, kakšno nagrado si je prislužila biodinamična kmetija Černelič iz okolice Brežic.

Koronakriza poskrbela za dober pridelek v vrtovih

V oddaji Za naše kmetovalce smo se ta teden večinoma ukvarjali s hrano. Spoznali ste nov projekt Arboretuma Volčji potok »Za pojest lepo«, ki skuša zagotoviti vsaj malce vrtnarskih užitkov tudi tistim, ki nimajo vrtičkov. Pospravljali smo sadove koronakrize in shranjevali viške sadja in zelenjave, ki smo jih med njo pridelali. Izvedeli ste, na kaj vse morate biti pozorni pri raznih načinih shranjevanja – sušenju, vkuhavanju, spoznali ste skrivnost pravilnega zamrzovanja sadja, da iz njega ne nastanejo ledeni kristalčki z okusom in še marsikaj drugega koristnega. Posladkali smo se tudi s pravo prekmursko gibanico, izvedeli pa ste tudi, kakšno nagrado si je prislužila biodinamična kmetija Černelič iz okolice Brežic.

Sabrina Mulec