Letošnja poletna sezona je v znamenju domačih gostov. Temu pritrjuje tudi podatek o junijski statistiki prenočitev v nastanitvenih obratih, ko je bilo domačih gostov le za 3 odstotke manj, zmanjšanje števila tujih gostov pa je bilo veliko večje, skoraj 85-odstotno. Nad izkupičkom - veliko po zaslugi unovčenih turističnih bonov - so lahko navdušeni v tistih delih Slovenije, ki so že prej sloveli kot turistično bolj zanimivi. Ali morda Slovenci in Slovenke na novo odkrivamo državo? Bodo boni prinesli multiplikativne učinke pri drugih, ne zgolj nastanitvenih storitvah? O tem voditeljica Tina Lamovšek in gosti:
- Gregor Jamnik, predsednik Združenja hotelirjev,
- Pavle Hevka, predsednik Turistične zveze Slovenije,
- Matija Vimpolšek, predsednik Združenja turističnih kmetij.
Naši dopisniki predstavljajo turistični utrip z Obale, iz Gorenjske in zdravilišč, strokovnjakinja za turizem Maja Uran Maravič pa ocenjuje uspešnost turističnih bonov.

Kratkoročni in/ali dolgoročni učinki turističnih bonov

Letošnja poletna sezona je v znamenju domačih gostov. Temu pritrjuje tudi podatek o junijski statistiki prenočitev v nastanitvenih obratih, ko je bilo domačih gostov le za 3 odstotke manj, zmanjšanje števila tujih gostov pa je bilo veliko večje, skoraj 85-odstotno. Nad izkupičkom - veliko po zaslugi unovčenih turističnih bonov - so lahko navdušeni v tistih delih Slovenije, ki so že prej sloveli kot turistično bolj zanimivi. Ali morda Slovenci in Slovenke na novo odkrivamo državo? Bodo boni prinesli multiplikativne učinke pri drugih, ne zgolj nastanitvenih storitvah?

O vsem tem voditeljica Tina Lamovšek in gosti:
- Gregor Jamnik, predsednik Združenja hotelirjev,
- Pavle Hevka, predsednik Turistične zveze Slovenije,
- Matija Vimpolšek, predsednik Združenja turističnih kmetij.
Naši dopisniki predstavljajo turistični utrip z Obale, iz Gorenjske in zdravilišč, strokovnjakinja za turizem in redna profesorica na Fakulteti za turistične študije Turistica primorske univerze dr. Maja Uran Maravič pa ocenjuje uspešnost turističnih bonov.

Tina Lamovšek