Oddaja Slovenska zemlja v pesmi in besedi danes prinaša izbor glasbe, ki temelji na izročilu. Pristopi so različni, nekateri bolj tradicionalni in v slogu restavriranja, spet drugi bolj samosvoji. Vsekakor pa gre za glasbo, ki slikovito izraža širši kulturni kontekst.

Slišali bomo mladi prekmurski glasbeni skupini, med drugim bomo spoznali sveži prvenec Ravnica v maju skupine Pannonium orchestra in istrsko glasbo v sodobni interpretaciji ter izvedbah po starem, tudi v njihovem posebnem tonskem nizu, nato osrednjeslovensko moško petje, nazadnje pa še druge kulture, ki se glasbeno izražajo v Sloveniji (skupini Slovena voices in K'vali).

Izbor glasbe, ki temelji na izročilu.

Oddaja Slovenska zemlja v pesmi in besedi danes prinaša izbor glasbe, ki temelji na izročilu. Pristopi so različni, nekateri bolj tradicijski in v slogu restavriranja, spet drugi so bolj samosvoji. Vsekakor pa gre za glasbo, ki slikovito izraža širši kulturni kontekst.

Slišali bomo mladi prekmurski glasbeni skupini, med njimi svež prvenec Ravnica v maju, skupine Pannonium orchestra, pa istrsko glasbo v sodobni interpretaciji ter v izvedbah po starem, tudi v njihovem posebnem tonskem nizu, nato osrednjeslovensko moško petje ter nazadnje druge kulture, ki se glasbeno izražajo v Sloveniji (skupini Slovena voices in K'vali).

Simona Moličnik