Slovenska družba je vse bolj razdeljena. Med ljudmi je čutiti napetosti. Ne le zaradi različnih političnih mnenj, ampak tudi zaradi nejasnih in hitro spreminjajočih odločitev vlade glede ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Da je v družbi čutiti veliko frustracij in negotovosti, ugotavlja tudi profesor za kriminalistično psihologijo dr. Peter Umek, ki opozarja, da ljudje – zlasti v času krize, kot je tudi ta epidemija - potrebujejo jasne in verodostojne informacije. S Petrom Umekom se je pogovarjala Lucija Dimnik Rikić

Pogovor s profesorjem za kriminalistično psihologijo dr. Petrom Umekom: "Eden od razlogov za take kaotične razmere je zagotovo to, da ljudje nimamo verodostojnih informacij o epidemiološkem stanju."

Slovenska družba je vse bolj razdeljena. Med ljudmi je čutiti napetosti. Ne le zaradi različnih političnih mnenj, ampak tudi zaradi nejasnih in hitro spreminjajočih odločitev vlade glede ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Da je v družbi čutiti veliko frustracij in negotovosti, ugotavlja tudi profesor za kriminalistično psihologijo dr. Peter Umek, ki opozarja, da ljudje – zlasti v času krize, kot je tudi ta epidemija - potrebujejo jasne in verodostojne informacije. S Petrom Umekom se je pogovarjala Lucija Dimnik Rikić.

"Ljudje potrebujemo jasne podatke, zanesljive informacije. Zato bi se morali pristojni uskladiti in jasno določiti, kaj je politika in kaj stroka. Če gledamo odnose s Hrvaško, sem prepričan – in tudi mnogi drugi so -, da hrvaška pritiska na slovensko vlado, da je ne uvrsti na seznam rumenih držav. Vse to ljudi razdvaja, jih dela negotove in jim povzroča neke frustracije."

"Pričakovati je, da bo to poletje še pestro, da se bodo protesti še nadaljevali, da bodo antiprotesti. Znajo se zgoditi tudi večji konflikti, kar pa nikakor ni zaželeno. Tega bi se morala vlada zavedati in spremeniti način komunikacije do ljudi."

Lucija Dimnik Rikić