V Radečah po letu in pol v teh dneh zaključujejo projekt Stara šola za nove ideje, v katerem sta občina Radeče in zavod KTRC s partnerji obnovila in društvom namenila nekdanji objekt šole. Skozi mehke vsebine s partnerji je ta zaživela v duhu aktivnega sodelovanja lokalnega prebivalstva in ohranjanja naravnih in kulturnih ter tudi kulinaričnih znamenitosti doline Sopote, ki skriva številne naravne in kulturne bisere, vredne ogleda.

V Radečah bo nekdanji objekt šole namenjen ohranjanju naravnih, kulturnih in kulinaričnih znamenitosti doline Sopote

V Radečah po letu in pol v teh dneh zaključujejo projekt Stara šola za nove ideje, v katerem sta občina Radeče in zavod KTRC s partnerji obnovila in društvom namenila nekdanji objekt šole v Krajevni skupnosti Jagnjenica. Skozi mehke vsebine s partnerji je ta zaživela v duhu aktivnega sodelovanja lokalnega prebivalstva in ohranjanja naravnih in kulturnih ter tudi kulinaričnih znamenitosti doline Sopote, ki skriva številne naravne in kulturne bisere, vredne ogleda.

S tem projektom so dobili na Jagnjenici mnogo več kot le iz propadanja iztrgan objekt, namenjen društvom v kraju,  pravi direktorica Javnega zavoda KTRC Radeče Duška Kalin.

“Za nas je ta šola pomembna tudi zaradi razvijanja vseživljenjskega učenja in seveda zaradi neposrednega dela in stika z lokalnim prebivalstvom.”

Tako so s kmečkimi ženskami obujali stare jedi, izdelali repliko gozdne železnice, izvedli izobraževanja in še veliko več. Vsekakor je projekt Stara šola za nove ideje, ki Radečam, Jagnjenici in dolini Sopote daje nov zagon, tudi odlična ideja za obisk te soteske, ki vas ne bo pustila ravnodušne.

Suzana Vahtarić