Pogovor z direktorjem Radia Slovenija Mirkom Štularjem: "Podatki jasno kažejo, da je javni radio zaupanja vreden medij!"

Pogovor z direktorjem Radia Slovenija Mirkom Štularjem: "Podatki jasno kažejo, da je javni radio zaupanja vreden medij!"

Zadnje mesece smo v času epidemije novega koronavirusa spremljali povečevanje poslušanosti programov Radia Slovenija. Od marca do maja jih je tedensko v povprečju spremljalo že 637.000 različnih prebivalcev Slovenije med 15. in 85. letom starosti.

“V času, ko se je klasično poslušanje radia v Sloveniji in marsikje po Evropi zmanjšalo, je Radio Slovenija s svojimi programi občutno povečal doseg in zabeležil dolgoletne rekorde poslušanosti. Tako smo dobili novo potrditev, da je javni radio v Sloveniji v najtežjem času tako za radijce kot za javnost, v času korona epidemije z odliko opravil svoje poslanstvo. Poslušalci pa so se vrnili k tehtni, kredibilni vsebini, in to takrat, ko so jo najbolj potrebovali. To potrjujejo tudi podatki s spleta in z digitalnih platform.”

Med temi programi je najuspešnejši Val 202, ki je imel največjo mesečno rast poslušanosti v letošnjem letu med vsemi slovenskimi radijskimi programi. Vsak dan ga spremlja 13,0 % oz. 222.000 različnih poslušalcev, s čimer je najbolje poslušani radijski program v Sloveniji. Odlično poslušanost dosega tudi Radio Prvi, ki je letos med drugim dosegel svojo najvišjo poslušanost zadnjih pet let in ki ga dnevno spremlja 9,7 % oz. 167.000 različnih poslušalcev. Zadovoljstvo poslušalcev odlično dopolnjujejo tudi drugi programi Radia Slovenija.

“Najbolj rekorden termin je sedma ura zjutraj, ko je naša Druga jutranja kronika presegla desetletni rekord poslušanosti tako na Prvem, kot na Valu 202. Enako velja za popoldansko konico z osrednjo informativno oddajo Radia Slovenija – Dogodki in odmevi. Val 202 pa je spet najbolj poslušan radijski program v Sloveniji.”

Podatki za maj 2020 kažejo, da je informacije o novem koronavirusu v Drugi jutranji kroniki spremljalo v povprečju 160.000 poslušalcev, kar pomeni, da je ta najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Oddajo Dogodki in odmevi je med epidemijo spremljalo v povprečju 112.000 poslušalcev.

Jolanda Lebar