Pred kratkim je v organizaciji VSGT Maribor potekal finalni del tekmovanja za izbor mladega kuharja, ki bo naslednje leto v Minho na Portugalskem zastopal Slovenijo na tekmovanju za nagrado European Young Chef Award, na katerem je zmagal Janko Dulc. Namen tekmovanja je izbrati mladega kreativnega kuharja, ki navdih za svoje kreativno delo črpa iz lokalne in regionalne gastronomske kulture. Prijavljeni kandidati so tekmovali v pripravi inovativne jedi iz lokalnega in/ali regionalnega okolja in predstavitvi promocijskega videa, ki predstavlja kandidatov kulinarični pogled in razumevanje. Janko Dulc, študent gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, VSŠ je pod mentorstvom Marjete Cevc za osnovo svoje kreacije izbral ričet, ki jo je pripravil na povsem drugačen, inovativen način. Komisijo je navdušil tako s predstavitvenim videom kot tudi s pripravo jedi in s svojim znanjem ter nastopom, s katerim je preko spletnega intervjuja prepričal strokovno komisijo, ki ji je predsedoval dr. Janez Bogataj.

Poleg Janka, bosta gosta v studiu še Anže Bilban, ki je dosegel zlato medaljo v kategoriji SLOVENIASKILLS – KUHARSTVO in Luka Strajn, ki je osvojil zlato medaljo v kategoriji SLOVENIASKILLS – STREŽBA in 3. mesto ter bronasto medalja v kategoriji MEŠANJE PIJAČ.

V tednu restavracij v studiu gostimo vrhunske mlade kuharje in natakarje

Pred kratkim je v organizaciji VSGT Maribor potekal finalni del tekmovanja za izbor mladega kuharja, ki bo naslednje leto v Minho na Portugalskem zastopal Slovenijo na tekmovanju za nagrado European Young Chef Award, na katerem je zmagal Janko Dulc. Namen  tekmovanja  je izbrati  mladega kreativnega  kuharja, ki navdih za svoje kreativno delo črpa iz lokalne in regionalne gastronomske kulture. Prijavljeni kandidati so tekmovali v pripravi inovativne jedi iz lokalnega in/ali regionalnega okolja in predstavitvi promocijskega videa, ki predstavlja kandidatov kulinarični pogled in razumevanje. Janko Dulc, študent gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, VSŠ je pod mentorstvom Marjete Cevc za osnovo svoje kreacije izbral ričet, ki jo je pripravil na povsem drugačen, inovativen način. Komisijo je navdušil tako s predstavitvenim videom kot tudi s pripravo jedi in s svojim znanjem ter nastopom, s katerim je preko spletnega intervjuja prepričal strokovno komisijo, ki ji je predsedoval dr. Janez Bogataj.

Poleg Janka sta bila gosta v studiu še Anže Bilban, ki je dosegel zlato medaljo v kategoriji SLOVENIASKILLS - KUHARSTVO in Luka Strajn, ki je osvojil zlato medaljo v kategoriji SLOVENIASKILLS - STREŽBA in 3. mesto ter bronasto medalja v kategoriji MEŠANJE PIJAČ.

 

 

Tadeja Bizilj