Drugi pogled

"Pozitivnih plati je več kot negativnih, zato sem srečen v Sloveniji"

Ali nekdanji sogovorniki oddaje Drugi pogled še živijo v Sloveniji?

100 držav Drugi pogled
foto: Matador map

Konec leta 2015 smo na Prvem na Slovenijo začeli gledati skozi oči tujcev, ki so se priselili v našo državo. Prvi sogovornik je bil s Hrvaške, druga sogovornica iz Srbije, nato pa je sledil že bolj »eksotični« Peru. Stephen Moses Zulu, ki ste ga v rubriki Drugi pogled spoznali pretekli teden, pa prihaja iz Zambije, ki je na našem seznamu držav, iz katerih smo že gostili sogovornike, dobila zaporedno številko 100.

Ob tej priložnosti smo poklicali nekatere nekdanje sogovornike in jih povprašali, kako danes gledajo na Slovenijo, kaj je tu pozitivno in kaj negativno ter ali sploh še bivajo v naši državi. Govorili smo s Kitajko Zhanghua oz. Anjo Ye, Kubancem Arielom Cubrio, Malavijcem Dustainom J. Chirwo, Iračanom Arkanom al Nawasom in Američanom Noahom Charneyjem. Vsi razen Kubanca, ki pa se kmalu vrne v Slovenijo, še živijo tu. Prosili smo jih, da nam povedo, zakaj ostajajo tu oz. kateri so plusi življenja v Sloveniji:

Zhanghua Ye: "V Sloveniji je lepo živeti. Tu so prijazni ljudje, lepa narava, prijazno podnebje, sproščen ritem življenja."

Ariel Cubria: "Vse je lepo in zelo dobro organizirano. Še posebej pomembno pa se mi zdi, da med ljudmi ni velikih razlik kot npr. tu v Londonu."

Noah Charney: "Še zmeraj sem izjemno hvaležen, da živim tu in ne v ZDA. Imamo mir, ravnotežje, čistočo, dober zdravstveni sistem, naravo, res vse. Včasih je to treba slišati iz ust tujcev, da se Slovenci spomnimo tega."