Vlada napoveduje, da bo gospodarstvo skušala oživiti z zagonom naložb - tudi v energetiki, kjer naj bi med drugim pospešila dolgo mirujoče načrte za izgradnjo savske verige elektrarn - in z drugimi projekti. Prej ali slej bomo potrebovali tudi jasno odločitev o tem, kako do elektrike po izteku življenjske dobe Teša in Neka. Nevladne organizacije ob tem opozarjajo, da se s poenostavitvijo postopkov jemlje glas javnosti oziroma zagovornikom okolja. Pristojni odgovarjajo, da je treba med interesi gospodarstva in narave najti kompromis. A kaj, če ti sploh niso v takem nasprotju, kot se zdi? O vsem tem v tokratnem Studiu ob 17h z Erno Strniša.

Gostje:
- Andrej Vizjak, minister za okolje in prostor,
- Vekoslav Korošec, direktor združenja za inženiring pri Gospodarski zbornici Slovenije in nekdanji direktor Elesa,
- Jernej Stritih, direktor svetovalnega podjetja s področja varstva okolja, nekdanji predsednik uprave Umanotere in nekdanji direktor vladne službe za podnebne spremembe.

Kako pomagati gospodarstvu s pospešitvijo naložb, ne da bi škodili okolju

Vlada napoveduje, da bo gospodarstvo skušala oživiti z zagonom naložb – tudi v energetiki, kjer naj bi med drugim pospešila dolgo mirujoče načrte za izgradnjo savske verige elektrarn – in z drugimi projekti. Prej ali slej bomo potrebovali tudi jasno odločitev o tem, kako do elektrike po izteku življenjske dobe Teša in Neka. Nevladne organizacije ob tem opozarjajo, da se s poenostavitvijo postopkov jemlje glas javnosti oziroma zagovornikom okolja. Pristojni odgovarjajo, da je treba med interesi gospodarstva in narave najti kompromis. A kaj, če ti sploh niso v takem nasprotju, kot se zdi? O tem voditeljica Erna Strniša z gosti v studiu.

Gostje:
Andrej Vizjak, minister za okolje in prostor,
Vekoslav Korošec, direktor združenja za inženiring pri Gospodarski zbornici Slovenije in nekdanji direktor Elesa,
Jernej Stritih, direktor svetovalnega podjetja s področja varstva okolja, nekdanji predsednik uprave Umanotere in nekdanji direktor vladne službe za podnebne spremembe.

Erna Strniša