Tokrat preverjamo, kako si najlažje zapomniti nepravilne angleške glagole.

Kako se najlažje naučiti angleške glagole, ki imajo v različnih časih različne oblike?

Tokrat preverjamo, kako si najlažje zapomniti nepravilne angleške glagole. Za odgovor pa smo prosili Liso Mislej, profesorico angleščine s spletne platforme razturinamaturi.si:

“Najbolje je, da si vsak učenec sam razvrsti nepravilne angleške glagole v skupine na tak način, ki mu najbolje ustreza. Bolj vizualni tipi učencev si lahko skupine glagolov označijo z različnimi barvami in si jih na tak način bolje zapomnijo. Če so učenci bolj slušni tipi, je priporočljivo, da naglas berejo glagole in jih ponavljajo ali pa se celo posnamejo na telefon ali računalnik in se potem poslušajo ter učijo s posnetka. Potem je tu še gibalni oz. kinestetični tip učencev, ki si velikokrat prek gibov zapomnijo različne skupine glagolov. Iz teh glagolov lahko naredimo tudi različne igre: izdelamo na primer spomin in iščemo, kateri glagoli gredo skupaj.” 

Klasična delitev nepravilnih angleških glagolov, ki jih najdemo v učbenikih, na primer vključuje skupino glagolov, ki imajo enako obliko v vseh časih (put, set), pa skupino z glagoli, kot je speak (spoke, spoken) …

Špela Šebenik