Medtem, ko v Veliki Britaniji praznujejo nacionalni dan piškota, bomo pri nas dobili prvi drive-in koncert.

Ameriški fenomen se to poletje vrača - začasno? Po Danski, Latviji in Nemčiji, prvi drive-in koncert tudi pri nas.

Medtem, ko v Veliki Britaniji praznujejo nacionalni dan piškota, bomo pri nas dobili prvi drive-in koncert. Kako veliki ljubitelji piškotov so Otočani, pove že podatek, da jih letno pojedo kar 70 milijonov. Polona Nastran, učiteljica angleščine v Linguli.

“Popoldansko pitje čaja je dokaj »mlada« britanska tradicija, v 19. stoletju naj bi jo izumila vojvodinja Bedforda, ker je postala lačna v času med kosilom in zelo pozno večerjo. Najprej so ob čaju stregli pecivo imenovano scones, danes so zelo priljubljeni tudi piškoti.”

Verjetno bi bila najboljša kombinacija polne škatle piškotov in koncerta, pa še, če jemo v svojem avtomobilu, potem nikogar ne motimo s cmokanjem. Po Danski, Latviji in Nemčiji bomo prvi drive-in koncert dobili tudi pri nas. Ameriški fenomen se torej poletje vrača – začasno? Luka Zagoričnik:

“To je zanimiv pojav, ki javni dogodek spelje na dve ravni – ohrani družbenost, hkrati pa glasbo poslušamo kot doma. Torej gre iz javne sfere v zasebni prostor. Vsaj zame je to zasilna forma, ki nas od tiste prvinske izkušnje pravzaprav oddaljuje. Bo pa ta forma zdaj nekaj časa z nami.”

Ana Skrt