Intervju

Na RTV in na nogomet se vsi spoznamo

Igor Kadunc, generalni direktor RTV Slovenija

IGOR KADUNC  GD KKK_4295
Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc
foto: RTV Slovenija

“Bil sem kapitan, direktor banke, papirnice, hotela, filmskega sklada in celo materinskega doma. Pa tudi pomočnik generalnega direktorja RTV sem bil, ko smo zavod sanirali in zagotovili 125 milijonov evrov za njegovo nemoteno delovanje do sedaj,”  je o sebi napisal Igor Kadunc, ki od aprila 2017 vodi slovensko javno radiotelevizijo.

RTV prispevek se ni spremenil že od leta 2012. Koliko je še manevrskega prostora za varčevanje? Ne prav veliko, ker se že predolgo varčuje, za vsak evro pa lahko naročnikom pogledamo v oči, pravi Kadunc. Ko ga vprašamo o razlogih za žaljive tvite, pritiske in  napade na RTV, pa pravi, da se vse to počne z nekim namenom. 

”Dejstvo je, da je bil odnos predsednika vlade do te ustanove pozitiven le takrat, ko je bil direktor televizije dr. Možina, direktor radia Vinko Vasle, ko je MMC vodil Uroš Urbanija. Ne moremo pričakovati, da se bo ta odnos spremenil.”

Igor Kadunc, generalni direktor RTV Slovenija, pripoveduje tudi o tem, da se je javna radiotelevizija zelo dobro izkazala v času pandemije, omenja odnose z vlado, ministrstvom za kulturo, delo nadzornikov in pomen programskega sveta …

”Pri RTV je tako kot pri nogometu. Na nogomet se vsi spoznamo, ker ga gledamo. RTV je veliko več kot tisto, kar vidimo na zaslonu.”

RTV dela dobro, uresničuje svoje poslanstvo, pripravlja kakovostne vsebine, poudarja generalni direktor RTV Slovenija, ki izpostavlja, da si je demokracijo brez javne radiotelevizije nemogoče predstavljati. ”Mislil sem, da lahko nekaj naredim, zato sem tukaj in se trudim,” je v oddaji Intervju povedal Igor Kadunc.