V oddaji tokrat osrednji del namenjamo glasbi. Podali se bomo v Ameriko in se z zgodovinarjem in raziskovalcem slovenske kulture v Clevelandu Joejem Valenčičem sprehodili skozi zgodovino slovensko ameriške glasbene ustvarjalnosti s poudarkom na fenomenu slovensko ameriške polke, ki je zaznamovala tudi življenje slovenske izseljenske skupnosti v Združenih državah. Pogledali bomo tudi, kako je s to glasbo danes in kakšen vpliv ima na mlade potomce slovenskih izseljencev v ZDA. V oddaji pa boste lahko prisluhnili tudi zgodbi Reneja Polanca, ki ga je življenjska pot popeljala na Malto.

Slovenska glasba v Ameriki je izseljencem pomenila vez z domovino, ohranjanje slovenske identitete in kulturne dediščine

V oddaji tokrat osrednji del namenjamo glasbi. Podajamo se  v Ameriko in  z zgodovinarjem in raziskovalcem slovenske kulture v Clevelandu Joejem Valenčičem gledamo v  zgodovino slovensko ameriške glasbene ustvarjalnosti s poudarkom na fenomenu slovensko ameriške polke, ki je zaznamovala tudi življenje slovenske izseljenske skupnosti v Združenih državah. Sprašujemo se tudi, kako je s to glasbo danes in kakšen vpliv ima na mlade potomce slovenskih izseljencev v ZDA. V oddaji pa  lahko prisluhnete tudi zgodbi Reneja Polanca, ki ga je življenjska pot popeljala na Malto.

 

Prvi